fbpx

Calculatorul Indice de Masă Corporală (IMC) – ce este și cum funcționează?

Atunci când începi călătoria de pierdere în greutate, este important să știi de unde pornești și care este starea ta de sănătate actuală. Surplusul de kilograme nu se limitează doar la aspectele estetice, ci poate fi indicatorul unor probleme de sănătate serioase, incluzând afecțiuni cardiovasculare și diabet de tip II. Astfel, este esențial să începi prin calcularea Indicelui de Masă Corporală (IMC), un instrument care calculează greutatea ta corporală în raport cu înălțimea, pentru a determina dacă te afli într-o zonă de greutate considerată sănătoasă sau dacă există riscuri potențiale pentru sănătatea ta.

Cum se calculează IMC-ul?

Calculul IMC-ului este simplu și se efectuează folosind formula:

IMC = Greutate (kg) / (Înălțime * Înălțime) (m²)

De exemplu, dacă o persoană cântărește 70 de kilograme și are o înălțime de 1,70 metri, formula ar arăta astfel:

IMC = 70 kg / (1,70 m * 1,70 m) = 24,2

Cum se interpretează rezultatele IMC-ului?

Valorile IMC-ului se interpretează în funcție de anumite intervale, care indică starea de greutate a unei persoane:

– Subponderal: IMC mai mic de 18,5

– Greutate normală: IMC între 18,5 și 24,9

– Supraponderal: IMC între 25 și 29,9

– Obezitate: IMC de 30 sau mai mare

Astfel, în baza acestor rezultate, vei putea determina categoriile de greutate în care te încadrezi și să înțelegi riscurile potențiale pentru sănătate asociate cu fiecare dintre acestea. Supraponderabilitatea și obezitatea sunt categorii care prezintă riscuri semnificative spre dezvoltarea unor afecțiuni complexe, însă conștientizarea situației tale în aceste categorii este un prim pas crucial spre schimbare. Calculează și tu rapid care este Indicele Masei tale Corporale!

Totodată, este important de menționat că IMC-ul este doar o evaluare aproximativă și că alți factori, cum ar fi compoziția corporală, distribuția grăsimii, vârsta, sexul și nivelul de activitate fizică, trebuie luați în considerare pentru o evaluare completă a stării de sănătate.

Descoperă balonul gastric Allurion – soluția modernă pentru gestionarea greutății corporale

Pentru cei care se confruntă cu probleme de greutate excesivă și nu reușesc să obțină rezultatele dorite prin diete și exerciții fizice, balonul gastric Allurion reprezintă o soluție inovatoare și eficientă, care presupune o plasare non-invazivă și un timp de recuperare foarte rapid. În aproximativ 16 săptămâni, pacienții pot pierde 10-15% din greutatea corporală totală.

Procedura presupune plasarea unui balon special în stomac prin intermediul unui proces simplu de înghițire și umplere cu apă salină. Balonul ocupă parțial spațiu în stomac, ceea ce determină o senzație de sațietate mai rapidă și scăderea cantității de alimente consumate. Astfel, balonul Allurion contribuie la reducerea aportului caloric și la pierderea în greutate într-un mod eficient și sigur.

Un alt beneficiu al balonului gastric Allurion este faptul că acesta poate fi plasat temporar, iar procedura nu necesită spitalizare sau perioade lungi de recuperare. De asemenea, pacienții beneficiază de ajutorul și îndrumarea unui specialist în nutriție și sănătate, pentru a obține cele mai bune rezultate în călătoria lor de slăbire. Peste 120.000 de oameni din mai multe părți ale lumii au ales până acum acest balon gastric!

Așadar, cu ajutorul calculatorului IMC și a sprijinului adecvat din partea specialiștilor în sănătate, fiecare persoană poate adopta decizii informate pentru a-și îmbunătăți compoziția corporală și pentru a-și atinge obiectivele de sănătate, pe termen lung. Programează chiar azi un consult gratuit pentru a discuta mai multe despre obiectivele tale de slăbire.