fbpx

Bucură-te de succesele mici când vine vorba de pierderea în greutate

Află cum să depășești blocajele și să fii eficient și motivat în procesul tău de slăbire

Știm că pierderea în greutate este importantă pentru tine, dar știm, de asemenea, că nu este vorba doar despre un număr de pe cântar – este vorba și despre multe alte lucruri: încredere, libertate, fericire, un somn mai bun etc.

Toate aceste lucruri se interconectează și modul în care se schimbă pot avea un impact asupra numărului pe care îl vezi pe cântar, în fiecare zi.

Este normal ca procesul de pierdere în greutate să ajungă uneorirderii la un platou sau chiar ca ocazional să te îngrași – fluctuațiile sunt o parte normală a pie în greutate. Unele zile sau săptămâni pot fi mai provocatoare decât altele – iar acest lucru este normal.

Munca de pierdere în greutate este rareori liniară – este ca și cum ai urma o hartă într-o călătorie lungă, cu mașina. Uneori, te va duce peste dealuri ori în văi întortocheate înainte de a te întoarce la o porțiune lungă și dreaptă – doar apoi vei simți că în sfârșit înaintezi către destinația ta finală.

Pierderea în greutate este asemănătoare – se transforma și va fi afectată de tot felul de factori, unii dintre ei fiind scăpați de sub controlul nostru.

Chiar și așa, fluctuațiile de greutate ne pot distruge încrederea și motivația. Trucul este să le identifici când se întâmplă și să ai un plan pe care îl poți pune în aplicare pentru a le limita impactul.

Cu Programul Allurion, fiecare pacient este echipat cu instrumentele, cunoștințele și sprijinul de care are nevoie pentru a depăși provocările de-a lungul călătoriei sale de slăbire. Vă împărtășim câteva sfaturi grozave, inclusiv strategii care vă vor ajuta să reveniți pe drumul cel bun și instrumente utile.

Ce este un platou de pierdere în greutate – și de ce apare?

De obicei, acest lucru se referă la o etapă a unei călătorii de slăbire în care o persoană pierde foarte puțină greutate (sau deloc) timp de câteva săptămâni la rând. Aceste platouri apar de obicei atunci când atingeți un echilibru energetic – utilizați atât de mult pe cât luați, fără a avea ca rezultat nici un câștig și nici o pierdere. Cu toate acestea, este posibil să luați puțin în greutate în acest timp.

Platourile pot fi cauzate de tot felul de factori psihologici sau sociali care pot duce la o slăbire a comportamentelor tale mai sănătoase (care pot duce apoi la creșterea în greutate).

Poate că ați avut câteva zile când nu ați reușit să faceți exerciții fizice ca de obicei; poate ați obținut un nou loc de muncă sau ați avut angajamente familiale suplimentare – o rudă bolnavă, mutare, renovări. Chiar și schimbările din obiceiurile tale de cumpărături sau tiparul de somn îți pot deranja uneori rutina „normală” și pot duce la modificări ale ratei de scădere în greutate.

Stresul sau îngrijorarea în astfel de momente pot duce uneori la „mâncatul emoțional”, care îți poate înclina echilibrul energetic. De fapt, emoțiile negative sunt o cauză comună a problemelor, dacă încercați să urmați o dietă sau un plan de exerciții fizice.

Toată lumea se confruntă cu provocări și schimbări ca acestea. Trucul este să puneți în aplicare un plan pentru a le identifica pe măsură ce se întâmplă, astfel încât să puteți minimiza impactul lor asupra călătoriei generale de pierdere în greutate.

Instrumentele digitale ale Programului Allurion sunt concepute pentru a oferi monitorizare continuă, sprijin și motivare pe tot parcursul acestei călătorii. Cântarul Conectabil Allurion, Ceasul de Monitorizare a activității fizice Allurion (Health Tracker) și  Aplicația Mobilă  Allurion se sincronizează perfect împreună pentru a vă oferi o imagine de ansamblu asupra greutății, a activității fizice, a somnului și a multor alte aspecte. În plus, echipa medicală vă poate accesa datele privind greutatea și vă poate oferi asistență proactivă și îndrumare ori de câte ori întâlniți un platou de pierdere în greutate.

Înțelegerea platourilor și provocărilor pentru pierderea în greutate: stabilirea așteptărilor realiste

În primul rând, este întotdeauna util să vă mențineți obiectivul final în prim plan. Când vă alăturați Programului Allurion, echipa noastră medicală vă va defini obiectivele. Acest lucru vă poate ajuta să rămâneți concentrat și să păstrați fiecare provocare mai mică în perspectivă.

  • De ce ai început această călătorie de slăbire?
  • Ce speri sa realizezi?
  • Cât de departe ai ajuns deja?
  • Ce obiective ai bifat deja?

Gândindu-vă la toate lucrurile pe care le-ați câștigat – și le veți câștiga – vă poate ajuta să rămâneți motivat. Gândește-te la călătoria ta de până acum, sărbătorește-ți succesele și vizualizează toate beneficiile care ar putea rezulta din a rămâne concentrat asupra obiectivelor tale. Privește ce poți controla, mai degrabă decât ce nu poți.

Adoptarea acestui tip de mentalitate vă poate ajuta să depășiți provocările pe măsură ce apar – și să reveniți pe drumul cel bun când alunecati. Aproape toți cei care încearcă să slăbească se confruntă cu alunecări și provocări din când în când.

În plus, derapajele pot fi experiențe utile de învățare. Cel mai bun mod de a le trata este să recunoști că probabil se vor întâmpla din când în când și să fii pregătit să le abordezi.

Începând călătoria cu Programul Allurion, ești deja cu un pas înainte. Programul Allurion s-a dovedit că duce, în medie, la o scădere totală a greutății corporale de 10-15% după 4 luni.

Majoritatea oamenilor constată că rata lor de pierdere în greutate la începutul programului este rapidă – aproximativ 7% din greutatea corporală totală poate fi pierdută după aproximativ 4 săptămâni sau aproximativ 50% din cantitatea medie de greutate pierdută pe parcursul programului.

Ratele de pierdere în greutate se schimbă în timp și tind să încetinească după primele câteva săptămâni. Această perioadă în care pierderea în greutate încetinește se poate percepe ca fiind un platou, dar este într-adevăr doar o parte normală – și așteptată – a acestui tip de călătorie de pierdere în greutate. În săptămâna 4, mai aveți la dispoziție încă 12 săptămâni pentru a face schimbări în stilul tău de viață, care vă pot asigura nu numai că veți continua să pierdeți în greutate, ci și că o mențineți pe termen lung.

Cum să preiei controlul și să revii pe drumul cel bun

Dacă scăderea în greutate a atins un blocaj sau dacă v-ați îngrășat din nou după o greșeală, este în regulă – întregul plan nu se va destrama.

Derapajele ocazionale, cum ar fi o noapte de mâncare necontrolată sau câteva zile de exerciții fizice ratate, sunt puțin probabile ca, de la sine, să vă facă să reveniți la vechile obiceiuri și să  recăpătați în greutate pe termen lung. Cu toate acestea, atunci când oamenii mănâncă ceva despre care știu că nu face parte din planul lor sau când încetează să fie activi atât de mult cum au sperat, ei au adesea gânduri de dezamăgire.

Este important să preluați controlul pentru a preveni astfel de derapaje și a opri ca aceste gânduri să scape de sub control. Altfel, o denivelare pe drum va părea ca un munte înalt de urcat – și asta riscă să-ți anuleze toată munca grea. Preluarea controlului asupra unei alunecări și revenirea imediată pe drumul cel bun este esențială pentru a evita ca aceasta să progreseze într-o recidivă – o revenire completă la comportamentele tale anterioare ce duce la creșteri mai mari în greutate.

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să reveniți pe drumul cel bun spre atingerea obiectivelor setate:

  • Răspunde gândurilor negative cu unele utile. După o alunecare, aceste gânduri pot fi cel mai mare dușman al tău. Acestea vă pot face să vă simțiți descurajat, vinovat și furios și vă pot submina capacitatea de a gestiona derapajul. Rezistă gândurilor negative! Nu ești un eșec dacă aluneci! Răspunde gândurile negative cu unele utile. „Nu sunt un eșec pentru că am alunecat. Mă voi ridica din nou pe picioare.”
  • Apoi, pune-ți întrebări. Învață din alunecare. A fost o ocazie anume, o singură dată? Este probabil să se întâmple din nou? Ați mâncat în exces din cauza presiunii sociale? Ai sărit peste plimbarea zilnică pentru că erai prea ocupat? Examinează situația și pune în aplicare un plan care să te ajute să fii mai eficient data viitoare.
  • Recapătă controlul asupra alimentației sau asupra nivelurilor de activitate cât mai curând posibil. Nu amâna până mâine ceea ce poți face astăzi. Este important să revii direct pe drumul cel bun pentru a stopa ca alunecările să devină recidive.
  • Vorbește cu cineva care te susține. Trimite un mesaj sau sună nutriționistul tău sau pe altcineva din echipa clinicii. Pierderea în greutate este un efort de echipă – echipa ta este acolo pentru tine, în special în perioadele tale dificile. Profită de sprijinul unic oferit de echipa clinică. Sună un prieten sau un membru al familiei. Discută despre noua ta strategie de gestionare a derapajelor viitoare și dedică-te unui efort reînnoit.