fbpx

Ce trebuie să știi după plasarea balonului Allurion?

Atunci când îți dorești să alegi cea mai bună metodă de slăbit pentru tine, este important să cunoști toate informațiile despre procesul care te va ajuta să îți îndeplinești obiectivul. Dacă până acum nu ai avut rezultate, cel mai probabil te-ai orientat spre diete și practici care nu sunt sustenabile pe termen lung și care fac promisiuni care, în mod rațional, nu pot fi adevărate.

Balonul gastric Allurion este un instrument de slăbire ideal pentru persoanele care își doresc să scape de surplus de kilograme, care nu doar că te va ajuta să scazi până la 10-15% din greutatea corporală, ci te va ajuta și să te menții pe termen lung. Plasarea balonului se desfășoară printr-un proces simplu, sub indicațiile și observațiile medicului specialist. Nu este necesară intervenția chirurgicală, anestezia sau endoscopia, iar tot acest proces durează doar 20 de minute. Hai să vedem în continuare ce se întâmplă după plasarea balonului Allurion.

  • Poți face exerciții fizice după plasarea balonului Allurion?

Mișcarea și exercițiile fizice sunt componente importante, care fac parte din programul Allurion. Chiar dacă rezultatele vin și doar din simpla plasare a acestui balon, noi încurajăm toți pacienții să facă mișcare pentru a accelera procesul de ardere al caloriilor. În acest fel, rezultatele vor fi și mai vizibile.

Cu toate acestea, este important să îți asculți corpul, să începi treptat să introduci exerciții cu impact redus și să crești intensitatea și durata acestora pe măsura ce corpul se adaptează cu noile schimbări. În plus, recomandăm tuturor pacienților să evite exercițiile care exercită presiune asupra zonei stomacului, deoarece acest lucru ar putea cauza deteriorarea balonului sau poate duce chiar și la probleme digestive.

Înainte de a începe o rutină care cuprinde exerciții fizice, fiecare pacient se va consulta cu unul dintre medicii echipei Allurion pentru a primi cele mai bune sfaturi și îndrumări.

  • Vei simți senzația de foame?

Scopul balonului gastric Allurion este de a induce o senzație de sațietate, lucru care îi ajută pe pacienți să își atingă mult mai ușor și mai eficient obiectivul de a slăbi. Mai mult, îi poate influența pe aceștia să se îndrepte spre alegeri mult mai sănătoase din punct de vedere al alimentelor. Datorită faptului că balonul ocupă un spațiu de aproximativ 550 ml în stomac, pacienții se simt mai plini, chiar dacă consumă porții mult mai mici ca înainte de începerea programului.

Cu toate acestea, este important să înțelegi că gradul în care balonul reduce senzația de foame diferă de la o persoană la alta. Este important să rămâi mereu hidratat și să consumi mese mici și dese pe parcursul zilei pentru a avea rezultate cât mai bune.

  • În ce poziție ar trebui să dormi după plasarea balonului Allurion?

După plasarea balonului este recomandat să dormi pe partea stângă, deoarece acest lucru va preveni mișcarea balonului și va diminua riscurile de disconfort sau intoleranță.

Dacă dormi pe partea dreaptă există posibilitatea ca balonul să se deplaseze și să exercite presiune pe stomac, lucru care îți poate provoca disconfort. Dacă vei dormi pe spate, e posibil să simți o senzație de apăsare, percepută ca fiind ceva inconfortabil.

Toate aceste recomandări primite din partea medicilor specialiști sunt importante deoarece îți vor asigura o călătorie plăcută în procesul de pierdere al surplusului caloric. Este important să te simți confortabil și să nu simți disconfort pe parcursul celor 16 săptămâni.

  • Vei simți când balonul gastric Allurion este eliminat din corp?

După aproximativ 16 săptămâni, balonul se destramă și începe să se golească. Ca rezultat, acesta devine subțire, ca o membrană. Se elimină ușor, prin sistemul digestiv, fără ca pacientul să se simtă inconfortabil. Majoritatea pacienților nici măcar nu au realizat când s-a întâmplat acest lucru.

  • Poți călători cu balonul gastric Allurion?

Da, sigur că poți călători, fără probleme. Totuși, înainte de orice zbor, este important să discuți cu medicul specialist deoarece pot exista anumite restricții de călătorie care au legătură cu balonul gastric. În plus, trebuie să te asiguri că vei avea cu tine documentele care atestă și care pot dovedi că ai un balon gastric.

Dacă mai ai alte întrebări sau curiozități, suntem aici să îți răspundem. Între timp, te invităm să programezi un consult gratuit prin care poți afla dacă programul Allurion este potrivit obiectivelor tale de slăbit.