fbpx

5 mituri despre balonul gastric Allurion

Având în vedere că balonul gastric Allurion este primul și singurul balon care a schimbat complet abordarea unui astfel de instrument de slăbit, au apărut diverse preconcepții pe care ne-am propus să le clarificăm azi. Știm că deseori, indiferent de metoda aleasă, procesul de slăbire poate fi neplăcut pentru multe persoane, din diverși factori. Programul Allurion a fost conceput astfel încât să ofere fiecărei persoane care își dorește să slăbească un proces eficient, rapid și fără disconfort psihic sau fizic.

Față de baloanele gastrice care mai există în prezent, balonul Allurion are o serie de avantaje care îl diferențiază, motiv pentru care a reprezentat și opțiunea cea mai bună pentru peste 100.000 de pacienți la nivel global. Din toate discuțiile pe care le-am avut cu pacienții noștri, am adunat câteva mituri, pe care le vom anula azi.

1. Balonul gastric Allurion presupune intervenție chirurgicală

Fals. Balonul gastric Allurion este momentan singurul balon care nu necesită intervenție chirurgicală, anestezie sau endoscopie pentru plasarea sau eliminarea acestuia. Tot procesul de plasare se desfășoară în aproximativ 20 de minute,  sub îndrumările medicului specialist.

Toate baloanele gastrice sunt temporare, iar acest lucru înseamnă că acestea trebuie îndepărtate la final printr-o intervenție endoscopică, o procedură efectuată sub anestezie. Acum, cu ajutorul balonului Allurion, nu mai trebuie să treci prin acest pas atât de neplăcut. Grație tehnologiei sale revoluționare, balonul se golește după cele 16 săptămâni și se elimină natural, prin intermediul sistemului digestiv. Cei mai mulți pacienți nici măcar nu au sesizat când s-a întâmplat acest lucru.

2. Balonul gastric Allurion este inconfortabil

Fals. Este normal ca în primele zile să simți într-o mică măsură balonul în stomac, însă acest lucru nu înseamnă că îți va produce disconfort. După câteva zile în care corpul tău s-a obișnuit cu această schimbare, singura senzație pe care o vei mai simți este senzația de sațietate.

Acesta este și unul dintre marile avantaje ale balonului Allurion, faptul că este minim invaziv, iar restricțiile din primele zile sunt foarte puține. Îți vei putea relua activitățile în scurt timp, fără să te simți inconfortabil.

3. Vei redobândi greutatea pierdută odată ce balonul este eliminat

Fals. După eliminarea balonului gastric, pacienții își mențin până la 95% din greutatea obținută la un an după eliminarea balonului. Acest lucru se datorează modului când care este conceput întreg programul Allurion.

Nu ne concentrăm doar pe numărul de kg afișat pe cântar, ci și pe schimbarea stilului de viață pe care îl au pacienții noștri. La fiecare pas, pacienții Allurion sunt monitorizați, iar echipa de medici specialiști intervine ori de câte ori e nevoie. În plus, consultațiile alături de medicul nutriționist ajută pacientul să adopte o relație mai bună și mai echilibrată cu alimentația.

4. Nu mai poți mânca ceea ce vrei

Fals. Zi de zi avem posibilitatea de a face cele mai bune alegeri pentru noi, pentru obiectivele pe care le avem. Prin programul Allurion ne dorim să te ajutăm și să te încurajăm să te îndrepți spre obiceiuri alimentare mai sănătoase. Totuși, acest lucru nu înseamnă că nu vei putea să te bucuri, din când în când, de acele alimente care îți fac plăcere.

Atunci când facem totul cu moderație, procesul de slăbire nu este afectat în niciun fel, iar rezultatele vor apărea chiar și atunci când ne facem mici plăceri.

5. Stomacul se mărește după eliminarea balonului Allurion

Fals. După eliminarea balonului, forma generală a stomacului nu se schimbă, deoarece acesta se adaptează cu ușurință în momentul în care balonul este plasat. Cu noile comportamente alimentare dobândite în cele 16 săptămâni în care balonul este plasat în stomac, vei reuși după eliminarea acestuia să continui acest stil de viață și să te bucuri de cele mai bune rezultate.

Sperăm că am reușit să îți oferim cât mai multe informații relevante, care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie în privința obiectivului tău de a slăbi. Primul pas e mai ușor decât ai crede. Programează un consult gratuit alături de unul dintre reprezentanții echipei Allurion și descoperă dacă balonul gastric Allurion este o soluție potrivită și pentru tine. Intră aici.