fbpx

Cinci mituri despre balonul gastric Allurion (partea a doua)

De la primul nostru articol despre miturile legate de baloanele gastrice Allurion, am mai primit câteva întrebări prin e-mail, mesaje sau comentarii pe social media. Așadar, ne-am întors cu un nou set de neadevăruri pe această temă, alături de răspunsurile noastre.

Știm că pierderea în greutate poate fi o provocare – iar găsirea unei noi modalități de a slăbi poate fi și mai dificilă. De aceea, suntem întotdeauna bucuroși să răspundem la orice întrebări pe care le aveți despre tehnologia ce stă la baza balonului gastric Allurion. Iată așadar, fără nicio altă introducere, cele mai frecvente nelămuriri legate de balonul gastric Allurion:

1. Balonul gastric este greu de înghițit – fals!

Balonul Allurion vine pliat într-o capsulă de mărimea unei tablete (cât o pastilă de suplimente sau vitamine). Adevărul este că 99,99% dintre oameni sunt capabili să o înghită cu un pahar cu apă – la fel cum ai face cu capsulă sau o pastilă pentru dureri de cap.

Cateterul, care este atașat de pilulă și ulterior este folosit pentru a o umple, este moale și flexibil, ceea ce înseamnă că nu va fi un disconfort atunci când îl înghiți. Cu sau fără ajutorul medicului, balonul gastric deglutibil Allurion este plasat fără intervenție chirurgicală, endoscopie sau anestezie.

2. Balonul gastric nu este sigur și produce efecte secundare – fals!

Sunt baloanele gastrice sigure? Când vine vorba de Balonul Allurion, dovezile științifice sugerează doar un răspuns: da. Nu numai că sunt o modalitate eficientă de a pierde în greutate, ci sunt și foarte sigure. De fapt, mai puțin de 0,2% dintre persoanele care aleg balonul Allurion se confruntă cu efecte adverse intense.

Un studiu realizat pe mai mult de 3.700 de pacienți a constatat că sub 2% dintre pacienți au cerut ca balonul Allurion să fie îndepărtat din cauza intoleranței înainte de încheierea termenului de 16 săptămâni. În schimb, cercetările arată că rata generală a evenimentelor adverse pentru baloanele endoscopice de 12 luni este de până la 23,7% și ratele de intoleranță până la 14,4%, ceea ce duce adesea la îndepărtarea timpurie.

Rata scăzută a efectelor secundare ale balonului gastric din Programul Allurion se datorează în mare parte construcției balonului, care este conceput astfel încât să se alinieze cu corpul și să se potrivească perfect în stomac. Este, de asemenea, fabricat din poliuretan, un material care este mai subțire și mai flexibil decât siliconul folosit în baloanele endoscopice de 12 luni.

3. Forma stomacului se schimbă odată cu balonul și după eliminarea balonului – fals!

Total neadevărat! Balonul Allurion nu schimbă forma generală a stomacului. Stomacul este menit să se extindă și să se contracte și se poate adapta cu ușurință la balonul moale și maleabil, când acesta este în poziția potrivită.

Balonul Allurion este conceput pentru a se adapta formei stomacului – adică se conformează la organism și … nu invers. Se potrivește perfect în stomac, ocupând spațiu, reducând dimensiunea porțiilor și făcând ca alimentele să necesite mai mult timp pentru a fi digerate. Te simți mai plin pentru mai mult timp, reducându-ți apetitul și, în consecință, greutatea.

4. Ceilalți vor ști că am un balon gastric – fals!

Întreaga experiență este discretă – nimeni nu trebuie să știe că ai un balon gastric Allurion decât dacă alegeți să le spui acest lucru. După 16 săptămâni, Balonul Allurion iese din corp în mod natural, oferindu-ți o nouă siluetă, alături de obiceiuri alimentare mai sănătoase, pentru a menține această pierderea în greutate.

5. Cu cât balonul gastric rămâne mai mult în stomac, cu atât mai bine – fals!

Iată un ultim mit – cu cât ai mai mult timp un balon gastric, cu atât slăbești mai mult. Știința pur și simplu nu susține acest lucru. Cea mai mare parte a pierderii în greutate cu orice balon gastric are loc în primele câteva luni după plasare. Apoi efectul începe să scadă. De exemplu, 80% din greutatea pierdută cu un balon gastric de 6 luni are loc în primele 3 luni. Mai mult decât atât, mulți oameni ating aproximativ jumătate din pierderea țintită în greutate în primele 30 de zile de la plasarea balonului.

Prin urmare, balonul Allurion – care este plasat timp de aproximativ 16 săptămâni înainte de a se elimina în mod natural – este la fel de eficient ca un balon care este plasat mai mult timp acolo. De asemenea, vine cu mai puține bătăi de cap și mai puține riscuri decât baloanele gastrice de slăbire care sunt plasate mai mult timp și care necesită endoscopie sau anestezie.

Balonul Allurion oferă o scădere în greutate similară (10-15% pierdere totală în greutate corporală după 4-6 luni) ca și alte baloane gastrice, dar pe termen lung, rezultatele sunt mult mai impresionante. Pacienții care aleg Programul Allurion cu 2 baloane gastrice, înregistrează o pierdere totală în greutate de aproape 23% după 12 luni, comparativ cu doar 16% pentru un balon endoscopic de 12 luni.

Cere aici acum un consult gratuit alături de reprezentanții Allurion și află ușor dacă balonul gastric  este o soluție potrivită și pentru tine!